kozi1987, pytasz o mozliwosc zakupu w Polsce a u sasiadow mozna kupic taka srebrna tasme ..na metry.. Formujesz ja i zakladasz na te elementy ktore chcesz ozdobic. Byc moze ma to pewien wplyw na szum podczas jazdy.
Stukanie przy wytrącaniu prędkości i niestabilność silnika
Zwiń
X
-
Stukanie przy wytrącaniu prędkości i niestabilność silnika
Hej.
Mam do doświadczonych Kolegów dwa pytania dot.OI
1. Przy wytrącaniu prędkości bądź badzo powolnej jeździe wyczuwam lekkie rytmiczne dudnienie. Zastanawiam się czy to silnik "wytrąca" tak obroty czy to działanie ASR? A może jakieś luzy w napędzie? Jak depnę lub jadę szybciej to nie ma żadnego problemu, tylko przy zwalnianiu lub wolnej jeździe. A może to alufelgi tak dudnią o podłoże?
2. Raz na jakiś czas przy uruchamianiu silnika mam "wahania" obrotów, co wprawia samochód w lekkie drgania. Jak przegazuję lub przejadę 20m to ustaje. Zastanawiam się jaka może być tego przyczyna?
Może te dwie sprawy mają wspólną przyczynę? Panowie jak znajdziecie chwilkę wolną to dajcie znać, bo nie wiem, czy warto z tym jechać do warsztatu.Lutos
-
-
Sigma_74
ad. 1 jakie amsz opony, bo jak masz 17 to może tak być, poza tym cięzko cokolwiek napisac bo nie wiem jaki amsz silnik, uzupełnij profil i wtedy porozmawiamy
ad.2 uzaleznione od wielu rzeczy, czy masz gaz ..?
uzupełnij profil, albo podaj jaki masz silnik, bedzie nam duzo łatwiej.
Komentarz
-
lec
Zamieszczone przez Sigma_74ad. 1 jakie amsz opony, bo jak masz 17 to może tak być,
he ? :shock: co to za roznica czy 15 czy 19 ? szum sie zwieksza a nie jakies dudnienie pojawia...
Komentarz
-
Pasek+Rolki + ewentualnie pompa wody
[ Dodano: Czw 26 Kwi, 07 23:57 ]
Dodam jeszcze, że w zeszłym tygodniu wymieniałem w poznaniu. Całość łącznie z pompą wody, rozrządem, płynem i robocizną po zniżkach 1218zł. Gwarancja 2 lata na części i robocizne
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw 26 Kwi, 07 23:58 ]
Acha wymieniałem przy 105kkm
Komentarz
-
Komentarz